Kerasud VZW was een organisatie met als doel know-how ter beschikking stellen van diverse projecten
die als doel hebben de levenskwaliteit van de allerarmsten uit de ontwikkelingslanden te verbeteren.

Het project werd geleid door Paul Van Gompel samen met zijn team waarna Kerasud een tal van projecten op poten heeft gezet.

Paul speecht - Kerasud

Projecten

Daarnaast zijn er tal van andere projecten, waaronder een project in 1996 in Za√Įre/Congo waarbij een pottenbakkerij werd opgestart om gebruikskeramiek te maken voor de plaatselijke bevolking.

Een ander project in 2000/2003 in Nepal was een project voor straatkinderen waarbij een keramiekatelier werd uitgebouwd om de kinderen de kans te geven eigen inkomsten te genereren om sierkeramiek te produceren voor de lokale markt en hen onafhankelijk te maken van de straat.

In 2004 is een project opgestart in Marokko, in samenwerking met SHC, om een lokale schoolgemeenschap voor dove en slechthorende kinderen uit te breiden met een afdeling keramiek. Door deze opleiding hebben deze kinderen de kans om, ondanks hun handicap, in plaatselijke keramiekateliers te gaan werken.

Uiteindelijk is in 2019 de vereniging Kerasud VZW stopgezet en kunnen we terugkijken op een aantal unieke geslaagde projecten.

Verslag Burkina

Is het verslag niet leesbaar? Download de pdf.